Sierpień 08, 2022, 15:10:14 pm

Kod weryfikujacy

Zaczęty przez mchaciek, Październik 11, 2007, 22:44:35 pm

« poprzedni - następny »

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mchaciek

Witam wszystkich.  Korzystam z tej stronki http://illidan.servegame.com/wow/  stronka działa dobrze łatwa instalacja tylko gdy chce zrobic nowe konto to na 2 kroku   ,,Security Check'' mam wpisac kod tylko on wcale mi sie nie wyswietla. Czytałem ze trzeba zrobic cos z GD ale ja tego nie obczajam prodze o pomoc

Nolt

Spróbuj w opcjach pogrzebać. Sprawdź także czy po wpisaniu poprawnego maila dostaniesz kod aktywacyjny, za pomocą niego możesz aktywować konto.
PMIĘTAJ O KORZYSTANIU Z OPCJI SZUKAJ
nie udzielam pomocy poza forum i na PW

mchaciek

Październik 12, 2007, 06:26:12 am #2 Ostatnia edycja: Październik 12, 2007, 06:30:00 am by mchaciek
chodzi mi oto ze obrazek mi sie nie wyswietla, ten co generuje kody przy rejestracji. tak jak w tym temacie ale ja nie obczajam co trzeba zmienic http://illidan.servegame.com/wow/index.php?n=forums&t=76

Nolt

Październik 12, 2007, 08:50:52 am #3 Ostatnia edycja: Październik 12, 2007, 19:55:15 pm by Nolt
Musisz mieć załadowany jakiś moduł GD. Na linuksie instalujesz taką bibliotekę, a na windowsie w katalogu C:\xampp\php znajduje się plik php.ini w nim musisz znaleźć ten moduł, czyli ctrl+f wyszukujesz moduł (extension=php_gd2.dll) i jeśli będzie on w takiej postaci: ;extension=php_gd2.dll usuwasz poprostu ; na poczatku. Zrestartuj pózniej serwer xampp (lub komputer jak wolisz) i powinno działać. Sprawdzałem u siebie, w pliku php.ini mam standardowo już włączony ten moduł. Wieczorem przetestuje u siebie tą stronę, sprawdzę czy także będę miał ten błąd.

EDIT: Po pobraniu najnowszej wersji z SVN nie mam żadnych problemów z rejestracją nowego użytkownika. Wszystko mi się wyświetla. Sprawdź może czy przeglądarka nie blokuje czegoś
PMIĘTAJ O KORZYSTANIU Z OPCJI SZUKAJ
nie udzielam pomocy poza forum i na PW