Style TP 1.0.6 b2 - błąd

Zaczęty przez JacekZeglarz, Grudzień 08, 2008, 02:28:06 am

« poprzedni - następny »

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JacekZeglarz

Grudzień 08, 2008, 02:28:06 am Ostatnia edycja: Grudzień 08, 2008, 13:16:44 pm by JacekZeglarz
Hej,

Następny problem:

Po instalacji TP 1.0.6. b2 na SMF 1.1.7 ("czysta" instalacja, wielokrotnie próbowana na serwerze i lokalnie) po zmianie stylu ze standardowego na jakikolwiek inny, brakuje kilku "przycisków" menu.
Obojętne, czy to w wersji angielskiej, czy w polskiej.
Np. w Clasic YaBB brakuje Forum, Moich wiadomości i Użytkowników, w Babylon od lewej: "Index" jako Ikonka, ale "Index Forum" już tylko napis. Dalej są znów ikony, ale na końcu brakuje jak wyżej.
O stylach dodatkowo instalowanych już nie wspomnę (chociaż na "Blue Skies" szczególnie mi zależy...)

Teraz pytanie: czy ja coś spaprałem, czy taka to uroda?
...I od razu drugie: jak to poprawić? Jest gdzieś jakiś opis, jak dodawać/poprawiać przyciski? (wydaje mi się, że gdzieś coś widziałem, ale niestety nie umiem tego znowu znaleźć...)

Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

[Edit]

Ad. 2:  http://docs.tinyportal.net/index.php?topic=30

Ad. 1: przypuszczam, że to "uroda"...



Nolt

Style nie przystosowane do TP 1.0 wymagają dodatkowego zabiegu aby obok przycisku (Strona główna) pojawił się przycisk FORUM przenoszący Cię do forum (zależnie od stylu może byc potrzebny także dodatkowy obrazek FORUM który musisz zrobić sam). Tak więc do każdego stylu który jest tylko dla SMF 1.1.x taki przycisk musi zostać dodany ręcznie do pliku index.template.php, aby to zrobić skorzystaj z tego:

W pliku index.template.php
znajdź:
if (in_array($context['current_action'], array('search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm')))
zmień na:
if (in_array($context['current_action'], array('search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm', 'forum', 'tpadmin')))

znajdź:
// Show the [help] button.
dodaj po:
// Show the [forum] button.
echo ($current_action=='forum' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_first">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action=='forum' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=forum">'.$txt['tp-forum'].'</a>
</td>' , $current_action=='forum' ? '<td class="maintab_active_last">&nbsp;</td>' : '';


//albo skorzystanie z FAQ które podałeś :)
PMIĘTAJ O KORZYSTANIU Z OPCJI SZUKAJ
nie udzielam pomocy poza forum i na PW