Autor Wątek: Problem z pobieraniem artykułów na stronę główną  (Przeczytany 4507 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline edekk

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Pomógł: 1
  • Płeć: Mężczyzna
Witam
dokonałem nowej instalacji smf + tp
z tp miałem sporo problemów i w zasadzie na piechote dokonałem instalacji.

Problem polega na tym, że na strone główną pobiera newsy tylko z 1 forum mimo, że jest zaznaczonych do wyboru kilka.
Jakbym nie ustawił kolejność wybiera tylko tematy z tego forum, które jest jako pierwsze

gdzie i co zmienić aby widział wszystkie okna wyboru ?

Offline Nolt

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 956
  • Pomógł: 69
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
Jest to bug który został już został raportowany i naprawiony (w przyszłej wersji).

W pliku TPortal.php znajdź:
// Find the post ids.
if($context['TPortal']['front_type'] == 'forum_only')
$request =  $smcFunc['db_query']('', '
SELECT t.id_first_msg as ID_FIRST_MSG
FROM ({db_prefix}topics as t, {db_prefix}boards as b)
WHERE t.id_board = b.id_board
AND t.id_board IN({string:board})
' . ($context['TPortal']['allow_guestnews'] == 0 ? 'AND {string:guestnews}' : '') . '
ORDER BY t.id_first_msg DESC
LIMIT {int:max}',
array(
'board' => $context['TPortal']['SSI_board'],
'guestnews' => $user_info['query_see_board'],
'max' => $totalmax)
);

zmień na:
// Find the post ids.
if($context['TPortal']['front_type'] == 'forum_only')
$request =  $smcFunc['db_query']('', '
SELECT t.id_first_msg as ID_FIRST_MSG
FROM ({db_prefix}topics as t, {db_prefix}boards as b)
WHERE t.id_board = b.id_board
AND t.id_board IN({raw:board})
' . ($context['TPortal']['allow_guestnews'] == 0 ? 'AND {query_see_board}' : '') . '
ORDER BY t.id_first_msg DESC
LIMIT {int:max}',
array(
'board' => $context['TPortal']['SSI_board'],
'max' => $totalmax)
);
PMIĘTAJ O KORZYSTANIU Z OPCJI SZUKAJ
nie udzielam pomocy poza forum i na PW

Offline edekk

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Pomógł: 1
  • Płeć: Mężczyzna
nic lepiej
myślę, że mam też pojechane iz nie wyświetla więcej niż 1 elementu na stronie głównej
jak napisałem sobie próbny artykuł to wykazywało error, chyba, że artykuł miał się wyswietlać jako pierwszy wtedy było ok ale nic ponadto

Offline Nolt

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 956
  • Pomógł: 69
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
Poważnie gdzieś namieszałeś w takim razie. Pytanie tylko co robiłeś.
PMIĘTAJ O KORZYSTANIU Z OPCJI SZUKAJ
nie udzielam pomocy poza forum i na PW

Offline edekk

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Pomógł: 1
  • Płeć: Mężczyzna
myslę czy nie powinienem usunąć TP z witryny i ustawić jeszcze raz
z nieznanego mi powodu jak juz rećznie wrzuciłem TP do smf to instalka niby poszła
przedtem uparcie twierdził, że nie może zapisywać mimo, że wszystkie chmod były na 777 tam gdzie trzeba

Offline edekk

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 13
  • Pomógł: 1
  • Płeć: Mężczyzna
płata mi figle, teraz już artykuły sie wyświetlają
dobra muszę sobie przypomnieć sporo rzeczy sprzed lat i poprawić to i owo
dzieki za wsparcie

 

Polska Pomoc Simple Machines Forum TinyPortal Ubuntu Linux